Aktualitet 3 Qershor 2018, 07:33

Emri/ Në sitën e Vettingut Prokurorja e Prokurorisë së Përgjithshme, pasuria që nga viti 2004

Shkruar nga Pamfleti
Emri/ Në sitën e Vettingut Prokurorja e Prokurorisë së

Emri/ Në sitën e Vettingut Prokurorja e Prokurorisë së Përgjithshme, pasuria që nga viti 2004

Prokurorja në Prokurorinë e Përgjithshme, Anila Leka, do të paraqitet ditën e hënë, në datën 4 qershor, para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, organit të bazë të Vetingut, për t’u njohur me rezultatet e hetimit të thelluar për ligjshmërinë e pasurisë, kontaktet e mundshme më botën e krimit dhe aftësitë profesionale.

Trupa gjykuese që po kalon në skanerin e trefishtë prokuroren Anila Leka përbëhet nga Firdes Shuli, Roland Ilia dhe Suela Zhegu. Shqiptarja.com zbardh ekskluzivisht pasurinë e plotë të prokurores Leka që nga viti 2004, pasuri e cila është verifikuar nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive, njerëzit e Vetingut dhe përfaqësuesit e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit.

Sa i takon pasurive të paluajtshme, prokurorja Leka ka në pronësi vetëm dy apartamente. Ajo deklaron blerjen e një apartamenti banimi 2+1, në vitin 2004, me sipërfaqe 85 m2, me vlerë 35 mijë dollarë. Si burim deklaron shitjen e një banese si dhe kursime. Prokurorja deklaron gjithashtu edhe blerjen e një parlamenti në vitin 2014, me sipërfaqe 76 m2 dhe me vlerë 3 000 000 lekë.

Si burime të ardhurash, Anila Leka deklaron vetëm pagën vjetore si prokurore në Prokurorinë e Përgjithshme si dhe të ardhura nga bonot e thesarit. Prokurorja ka kursyer çdo vit nga paga e saj nga 700 000 lekë deri në 900 000 lekë, çka e justifikon blerjen e këtyre pasurive. Gjithsesi, fjalën e fundit për ligjshmërinë e pasurisë si dhe për fatin e saj në sistemin e drejtësisë do ta thonë organet e Vetingut.

Nga procesi i deritanishëm veprimit të ligjit të Vetingut, shumica e grave prokurore dhe gjyqtare janë konfirmuar në detyrë, ndërsa asnjë burrat gjyqtarë apo prokurorë nuk kanë mundur dot të kalojnë sfidën e Vetingut, për të shërbyer në drejtësinë e re. Të gjithë burrat janë ndëshkuar për shkak të mosjustifikimit të pasurisë.

Dritan Prençi

Një ditë më pas, pra në datën 5 qershor, para Komisionit të Pavarur të Kualifikimit do të dalë Dritan Prençi, prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krimet e Rënda Tiranë. Trupa gjykuese që do të njohë Prençin me rezultatet e verifikimit të trefishtë përbëhet nga Genta Tafa (Bungo), Pamela Qirko dhe Suela Zhegu. Sa i takon pasurisë, Dritan Prençi deklaron vetëm një apartament banimi me sipërfaqe 78 m2, me vlerë 31 204 euro, blerë në vitin 2008, me kredi bankare, ndërsa ka marrë certifikatën e pronësisë në vitin 2011.

Sa i takon të ardhurave, Dritan Prençi deklaron 1 383 540 lekë pagën dhe shpërblime si dhe 408 000 lekë të ardhura të bashkëshortes nga paga si Infermiere pranë QSUT. Dritan Prençi, që nga viti 2003, deklaron një pasuri modeste dhe normale në raport me të ardhurat e deklaruara. Prençi është pjesë e hetuesve të dosjes së ish-ministrit të Brendshëm Saimir Tahiri. Gjithashtu, Prençi është prokuror dhe në dosjen e vrasjes së gjyqtares Fildes Hafizi.

Pasuria e prokurores Anila Leka

Viti 2004

Apartament banimi 2+1, me sipërfaqe 85 m2, me vlerë 35 mijë dollarë. Burimi: Shitja e një banese dhe kursime.

Gjendje cash, 8 mijë dollarë.

Diferencë e mbetur nga likuidimi i banesës, 8 mijë dollarë.

Paga dhe shpërblime, 1 545 600 lekë.

Viti 2005

Gjendje cash krijuar nga kursimet e pagës, 900 000 lekë.

Paga dhe shpërblime nga funksioni i prokurores në Prokurorinë e Përgjithshme, 1 638 315 lekë.

Viti 2006

Gjendje cash krijuar nga kursimet e pagës, 400 000 lekë.

Depozitë 2 mijë dollarë.

Likuidim total të apartamentit 2+1.

Të ardhura nga paga 1 591 230 lekë.

Viti 2007

Gjendja cash, 7 mijë dollarë.

Të ardhura nga paga 1 642 375 lekë.

Viti 2008

Gjendja cash shtuar nga kursimet, 700 000 lekë.

Mbyllur depozita me interesat, 2 128 USD.

Paga vjetore, 1 816 319 lekë.

Viti 2009

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 700 000 lekë.

Paga vjetore, 1 905 536 lekë.

Viti 2010

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 820 000 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Paga vjetore, 2 016 128 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 146 787 lekë.

Viti 2011

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 970 000 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Paga vjetore, 1 979 345 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 142 415 lekë.

Viti 2012

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 960 000 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Paga vjetore, 1 795 172 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 136 443 lekë.

Viti 2013

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 850 000 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Paga vjetore, 1 705 997 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 86 624 lekë.

Viti 2014

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 720 000 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Blerë apartament me sipërfaqe 76 m2, me vlerë 3 000 000 lekë.

Paga vjetore si prokurore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, 1 616 928 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 51 360 lekë.

Viti 2015

Gjendja cash krijuar nga kursimet, 660 000 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës, 24 326 lekë.

Nga kursimet cash të deklaruara më parë, investuar në bono thesari, 2 000 000 lekë.

Paga vjetore si prokurore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, 1 587 561 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 53 414 lekë.

Viti 2016

Pakësuar gjendja cash në shumën 1 860 000 lekë, kaluar pjesërisht në bono thesari.

Shtuar gjendja cash, 7 mijë USD, me burim nga të ardhurat.

Bono thesari 1 500 000 lekë.

Gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës, 139 446 lekë.

Paga vjetore si prokurore pranë Prokurorisë së Përgjithshme, 1 587 432 lekë.

Të ardhura nga bonot e thesarit, 25 208 lekë./Shqiptarja.com

Aktualitet Anila Leka Prokurorja në Prokurorinë e Përgjithshme