Politike14 Qershor 2022, 19:07

Erion Braçe: Bordi i Transparencës ka dështuar, çmimet e vendosura janë abuzive

Shkruar nga Pamfleti
Erion Braçe: Bordi i Transparencës ka dështuar, çmimet e

Deputeti socialist Erion Braçe deklaroi se Bordi i Transparencës për çmimet e naftës nuk e ka përmbushur detyrën dhe sipas tij shumë shpejt do e humbasë funksionin pasi në pika të ndryshme të karburanteve pasqyrohen çmime të ndryshme, nga çmimi tavan që ka vendosur Bordi.

Sipas tij, çmimet janë abuzive, pasi gazi në tregjet ndërkombëtare është ulur në nivelet e para luftës, ndërsa këtu ende tregtohet me 90 lekë, por ka pika që e shesin edhe me 72 lekë. Sipas tij bordi nuk po funksionin, por çmimet po i vendos konkurrenca në treg.

Dy gjëra nuk vendosen në protesta, çmimet nuk vendosen në shesh. Cilido që mendon se duke dalë në shesh do ulë çmimin e miellit, grurit, naftës e mendon gabim. Nuk ulen me protesta. Bordi ishte një instrument që nuk u ngrit dhe nuk po funksionin për të rritur apo ulur çmimin, u ngritën për të ndalur abuzimet që në ditët e para të efektit të luftës, apo kur nuk ishte dhënë ende. Bordi i ushqimeve ia ka dalë, i naftës për mua se ka përmbushur detyrën se tregu është divers sot që flasim nga pikëpamje pronësisë, markës. Bordi do fillojë ta humbi funksionin. Ka pika që e shesin me 8-9 lekë më lirë sesa çmimi, apo se çmimi që kanë rrjetet e mëdha. Po funksionin konkurrenca Qeveria duhet të bëjë që konkurrenca të jetë efektive. Nuk duhet të lejojë integrimin vertikal të kompanive”, tha Braçe në Report Tv.

Deputeti socialist Erion Braçe thotë se çmimet e produkteve ushqimore por edhe të hidrokarbureve janë rritur ndjeshëm edhe për shkak se vendi ka një varësi totale nga importi sa i përket energjisë. Braçe thotë se vendi ka nevojë urgjente për të investuar sa më parë për diversifikim të prodhimit të energjisë.

Politike #bordi brace çmimet