Aktualitet29 Janar 2023, 12:01

Fëmijët ‘e zhdukur’ në Britaninë e Madhe, ‘Daily Mail’: Minorenët shqiptarë punojnë dhe dërgojnë para në shtëpi

Shkruar nga Pamfleti
Fëmijët ‘e zhdukur’ në Britaninë e Madhe,

Fëmijët ‘e zhdukur’ në Britaninë e Madhe, ‘Daily Mail’: Minorenët shqiptarë punojnë dhe dërgojnë para në shtëpi

200 fëmijë azilkërkues janë zhdukur në Mbretërinë e Bashkuar. Pjesa dërrmuese e tyre, 88% ose 176 fëmijë, janë shqiptarë.

Në lidhje me këtë, media britanike ‘Daily Mail’ ka zbuluar se babai i një prej 200 adoleshentëve azilkërkues të zhdukur nga hotelet e ‘Home Office’ ka pranuar se i biri u zhduk, në mënyrë që të mos kthehej më në Shqipëri.

18-vjeçari flet me babain e tij çdo ditë dhe po dërgon paratë e fituara nga puna në një kantier ndërtimi në Londër në Shqipërinë veriore, raporton Daily Mail, e cila ka publikuar edhe emrin e adoleshentit, Orgito Luka.

Orgito Luka, i cili ishte 17 vjeç kur u zhduk në maj të vitit të kaluar, ende zyrtarisht konsiderohet i zhdukur.

Ministri i Emigracionit Robert Jenrick u tha deputetëve javën e kaluar se nga 4600 azilkërkues fëmijë të pashoqëruar që mbërritën në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti 2021, 440 ishin zhdukur dhe vetëm gjysma ishin kthyer. Nga ata ende të zhdukur, 186 pretenduan se ishin ose 16 ose 17 vjeç dhe 176 janë nga Shqipëria.

Ministria e Shëndetësisë ka zbuluar emrat e rreth 12 adoleshentëve shqiptarë që u zhdukën nga hotelet e miratuara nga ‘Home Office’ vitin e kaluar, shumica e të cilëve shumë shpejt do të mbushnin 18 vjeç.

Disa nga emrat nuk figurojnë në të dhënat shqiptare, duke ngritur dyshimet se ata mund të kenë dhënë detaje të rreme ose janë bërë gabime. Të tjerët duket se kanë llogari aktive në mediat sociale që tregojnë rroba të shtrenjta, restorante dhe makina luksoze.

Aktualitet Britani e Madhe Daily Mail fëmijët shqiptarë