Showbiz19 Shtator 2018, 15:07

“Fjalori i pisët”, këto janë shenjat që tregojnë që jeni më inteligjent se të tjerët

Shkruar nga Pamfleti
“Fjalori i pisët”, këto janë shenjat që

“Fjalori i pisët”, këto janë shenjat që tregojnë që jeni më inteligjent se të tjerët

Me shumë mundësi nevrikoseshit sa herë që prindërit ju thoshin të pastronit dhomën, të shtriheshit në shtrat herët apo edhe të mos përdornit fjalë të pista. Në fakt, mund të ketë një shpjegim për sjelljen tuaj dhe kjo lidhet pikërisht me Indeksin e Inteligjencës.

Nëse e mendoni mirë, i bie që personat që nuk përdorin fjalë të pista janë ata që e limitojnë fjalorin e tyre.

Kështu, rezulton se:

Njerëzit inteligjentë përdorin fjalë të pista ose mallkojnë shpesh

Njerëzit që mund të përmendnin fjalët më të pista brenda një minute gjithashtu kanë një tendencë për të shënuar më të lartë në një testim të IQ. Studimi arrin në përfundimin se një fjalor i pasur i fjalëve të “pista”ose mallkimeve, është një shenjë e forcës retorike dhe jo përpjekje për të fshehur deficitet verbale.

Njerëzit inteligjentë rrinë zgjuar natën vonë

Qëndroni deri vonë? Kjo gjithashtu mund të jetë një shenjë për inteligjencën tuaj. Prej kohësh tashmë, njerëzit që qëndrojnë zgjuar deri vonë janë konsideruar si më inteligjentë se të tjerët që flenë herët. Presidenti Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards dhe Elvis Presley janë të gjithë të famshëm për aktivitetet e natës.

Njerëzit inteligjentë janë të rrëmujshëm

Një studim nga Universiteti i Minesotës sugjeron se tavolina e rrëmujshme e gjenive është e lidhur në të vërtetë me inteligjencën e tyre. Nëse nuk shpenzoni shumë kohë për pastrimin dhe organizimin e gjithçkaje rreth jush, mendja juaj është padyshim e zënë me gjëra më të rëndësishme.

Lifestyle “Fjalori i pisët” këto janë shenjat që tregojnë që jeni më inteligjent se të tjerët