Aktualitet 3 Prill 2019, 13:56

Gjermanët pranë një zbulimi gjigand! Kanë gjetur ilaçin që mund të shërojë kancerin

Shkruar nga Pamfleti
Gjermanët pranë një zbulimi gjigand! Kanë gjetur

Gjermanët pranë një zbulimi gjigand! Kanë gjetur ilaçin që mund të shërojë kancerin

Studiuesit e Universitetit të Bonit mendojnë se mund të kenë gjetur një kurë për luftimin e kancerit.

Kërkuesit kanë zbuluar në sipërfaqen e limfomave një kompleks proteinash që është i aftë të dëmtojë qelizat kanceroze.

Sipas ekspretëve, përdorimi i saktë i mekanizmit në fjalë në sipërfaqen e qelizave të kancerit mund të çojë në vdekjen e tyre.

Ky mekanizon quhet aptamer dhe nëse përdoret në mënyrën e duhur mund të kthehet në një “vrasës” i vërtetë për qelizat e kancerit.

Aptameret janë sekuenca të shkurtra të ADN-së, të cilat varësisht nga radhitja e njësive ndërtimore gjenetike, mund të kombinohen në forma të ndryshme.

Tani mbetet të zbulohet se përse qelizat kanceroze mbajnë mbi sipërfaqen e tyre proteina që vetë-shkatërrojnë qelizën.

Shendeti