Aktualitet26 Shkurt 2019, 19:56

Hap i madh drejt Reformës në Drejtësi, Kuvendi voton krijimin e KLGJ dhe KLP

Shkruar nga Pamfleti
Hap i madh drejt Reformës në Drejtësi, Kuvendi voton krijimin e

Hap i madh drejt Reformës në Drejtësi, Kuvendi voton krijimin e KLGJ dhe KLP

Është hedhur këtë mbrëmje një tjetër hap i rëndësishëm drejt drejtësisë së re. Pas më shumë se dy orë rrethim nga protestuesit, mazhoranca në Kuvend ka miratuar strukturën e punonjësve të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Kështu në organin më të lartë qeverisës të akuzës numri i punonjësve do të jetë 65, megjithëse vetë KLP kishte kërkuar 75 vetë. Po ashtu edhe për Këshillin e Lartë Gjyqësor numri i personelit shkoi në 125 nga 144 që kishin kërkuar vetë krerët e këtij institucioni.

Aktualitet KLGJ KLP Kuvendi