Sport 8 Shkurt 2022, 19:54

Hetimi/ Fitimet kapitale të Interit, Guardia di Financa konfiskon dokumentet e skuadrës zikaltër

Shkruar nga Pamfleti
Hetimi/ Fitimet kapitale të Interit, Guardia di Financa konfiskon

Hetimi/ Fitimet kapitale të Interit, Guardia di Financa konfiskon dokumentet e skuadrës zikaltër

Faza e re e hetimit të fitimeve kapitale të Interit. Mëngjesin e sotëm, hetuesit e njësisë së policisë ekonomike dhe financiare të Gdf të Milanos, të deleguar nga Prokuroria Publike e Milanos, u paraqitën në zyrat e Covisoc, brenda selisë së Federates në Romë, për të marrë raportin e njohur për 62 transaksione të dyshimta të kryera ndërmjet viteve 2019 dhe 2021, dhe që kanë të bëjnë me transferimin e lojtarëve nga skuadra të ndryshme italiane duke përfshirë Interin, Juven dhe Napolin.

Të martën selia e Interit u vizitua nga Policia e Financës, e cila mori dokumentacionin në lidhje me pasqyrat financiare 2017-2018 dhe 2018-2019. Hetimi akuzohet për persona të panjohur për komunikime të rreme koorporative të lidhura me fitime kapitale.

Hetimi – Raporti Covisoc, i cili vitin e kaluar kishte shkaktuar alarmin edhe në Prokurorinë Federale dhe që më pas kishte shkaktuar hetimin e Prokurorisë së Torinos për Juventusin, hyn kështu në procedimin e hetimit për Interin përpara prokurorëve Xhovani Polizi dhe Xhovana Kavaleri.

Tashmë, më 21 dhjetor (pas një shënimi të 9 dhjetorit nga Fiamme Gialle) prokurorët kishin kryer kontrolle në selinë e Nerazzurrëve dhe në zyrat e Lega Calcio, kishin marrë pasqyra financiare, kontrata mbi transaksionet e blerjes, shitjes dhe huazimit, dhe transaksionet bankare në lidhje me shitjet dhe shkëmbimet e Interit për sezonet 2017-2018 dhe 2018-2019.

Sport fitimet kapitale të Interit Prokuroria Publike e Milanos raporti Covisoc