Bota26 Shtator 2022, 19:26

I akuzuar për spiunazh në SHBA, Edward Snowden-it merr shtetësinë ruse

Shkruar nga Pamfleti
I akuzuar për spiunazh në SHBA, Edward Snowden-it merr

I akuzuar për spiunazh në SHBA, Edward Snowden-it merr shtetësinë ruse

Edward Snowden, ish-kontraktori i Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, ka marrë nënshtetësinë ruse nga presidenti Vladimir Putin.

Snowden, i cili pranoi se kishte shpërndarë informacione në lidhje me programet e vëzhgimit të SHBA në shtyp, ka qenë në Rusi që nga viti 2013. Ai po përballet me akuza për spiunazh në SHBA dhe deri në 30 vjet burg.

Në nëntor 2020, Snowden dhe gruaja e tij aplikuan për nënshtetësinë ruse. Atij tashmë i ishte dhënë leja e qëndrimit të përhershëm në Rusi.

Bota Edward Snowden