Aktualitet 7 Qershor 2019, 17:01

Ilir Ndraxhi nga shofer kamioni në sheik dhe deputet i grupit kriminal të Avdylajve në Kuvend, ja pasuria

Shkruar nga Pamfleti
Ilir Ndraxhi nga shofer kamioni në sheik dhe deputet i grupit kriminal

Ilir Ndraxhi nga shofer kamioni në sheik dhe deputet i grupit kriminal të Avdylajve në Kuvend, ja pasuria

Një shembull se si janë miksuar grupet kriminale me pushtetin e Edi Ramës dhe pse qeveria e tij konsiderohet nga raportet ndërkombëtare si më e inkriminuara në Evropë

Përgjimet e publikuara nga tabloidi prestigjioz gjerman “Bild” konfirmojnë se grupet kriminale në Shqipëri diktojnë emërimin e njerëzve të tyre deputetë në Parlament, në krye të bashkive dhe drejtorive më të rëndësishme në zonat e tyre. Në rastin konkret, grupi kriminal të Avdylajve rezulton se ka ndikuar në emërimin e tyre dhe ka nën kontroll kryetarin e Bashkisë së Durrësit, Vangjush Dakon, deputetin e Partisë Socialiste Ilir Ndraxhi, kryetarin e Bashkisë së Shijakut Ardian Kokomanin, kandidatin aktual për Bashkinë e Shijakut, Elton Arbana, ish-drejtorin e Hipotekave, tashmë drejtorin e Hekurudhave në të gjithë vendin, Ani Dyrmishi, drejtorin e Ujësjellësit në Bashkinë e Shijakut, Ivi Doçin etj. Të gjithë këta persona, nga përgjimet, rezultojnë nën urdhrat e anëtarit të bandës së Avdylajve, Astrit Avdyli. Jo rastësisht, sipas raporteve të SHBA-BE, qeveria Edi Ramës është një ndër qeveritë më të inkriminuara në Evropë.

Po kush është Ilir Ndraxhi që u bë deputet i Partisë Socialiste ose më mirë deputet i bandës Avdylajve? Ilir Ndraxhi ka qenë shofer në Parkun e Mallrave Durrës dhe në Drejtorinë e Hekurudhave. Më pas u bë biznesmen dhe në fund deputet në Kuvendin e Shqipërisë. Ilir Ndraxhi personifikon modelin e bashkëpunëtorëve të Edi Ramës dhe fytyrën e pushtetit të tij. Ndraxhi jo rastësisht është bërë deputet. Ai guxon dy cilësi që është bërë deputet. E para është i pasur. Ka një pasuri të konsiderueshme dhe është aksion në dy kompani të mëdha. E dyta, është në fokusin e bandës së Avdylajve, të akuzuar dhe të dënuar për vrasje dhe trafiqe. Shumë shqiptarë mund të mbeten të shastisur, por ky është modeli i qeverisjes së Edi Ramës, i aplikuar në të gjithë Shqipërinë./Pamfleti

Pasuria e deputetit Ilir Ndraxhi

1) Pronar me 100 % i një sip. 2000 m2 në Durrës përfituar nëpërmjet kontratës së shitblerjes dt. 06.12.2007 me të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 380 000 lekë.

2) Pronar me 100 % i një pasurie me sip. 2000 m2 në Durrës, përfituar sipas kontratës së shitblerjes dt. 31.08.2008 nga të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 1 426 000 lekë.

3) Pronar me 100 % i një pasurie me sip. 4500 m2 në Xhafzotaj, Durrës përfituar me Aktin e Marrjes së Tokës në Pronësi dt. 17.02.1997, sipas ligjit “Për tokën” dt. 19.07.1991.

4) Pronar me 100 % i një pasurie tokë-truall me sip. 1005 m2, sip. ndërtimore 120 m2 në Durrës, përfituar me kontratë shitblerje dt. 29.03.2010 të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 4 773 750 lekë.

5) Pronar me 100 % i një ap. me sip 114 m2 në Durrës përfituar me kontratë shitblerje dt. 06.12.2004 me të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 1 500 000 lekë.

6) Pronar me 100 % i një pasurie truall – ndërtesë me sip. 234.3 m2, nga e cila 77 m2 ndërtesa në Kavajë, përfituar me kontratë shitje dt. 08.03.2005, kontratë shitje dt. 12.10.2011, lidhur me ALUIZNI-n për kalimin e së drejtës së pronësisë së truallit dhe lejes së legalizimit nr. 345688 dt. 22.10.2012 për objektin shtesë anësore + shtesë kati, 1 kat në objektin ekzistues 1 kat shtesë blerë me të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ndërsa vlera e investimit nga të ardhura personale të kursyera ndër vite. Vlera e pasurisë 2 050 000 lekë. ( 261 854 lekë vleë trualli + 2 500 lekë tarifë aplikimi + 7 029 lekë përditësimet. Vlera e investimit kati i dytë 1 300 000 lekë tarifa.)

7) Bashkëpronar me bashkëshorten i një trualli me sip. 206.42 m2 nga kjo 174.42 m2 ndërtesë në Durrës, përfituar me kontratë shitblerje truall+ndërtesë dt. 04.05.2012, blerë me të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 7 300 000 lekë.

8) Pronar me 100 % i një sip. 5969 m2 truall + 1197 m2 ndërtesë marrë sipas aktit të dorëzimit dt. 15.11.2009 në përfundim të procesit të likuidimit të shoqërisë “Prodhime metalike” sh.a, sipas të cilit bëhet kalimi i aktiveve afatgjatë truall + ndërtesë në këmbim të shlyerjes përfundimtare të aksioneve në masën 100 %. Këmbim në vlerë 100 % të aksioneve me vlerë 11 644 025 lekë.

9) Pronar me 100 % i një trualli me sip. 430 m2, sip. ndërtimi 229 m2 në Durrës, marrë sipas kontratës së shitblerjes dt. 07.04.2010 me shoqërinë ‘Dilaver Domi’ sh.p.k, pasuri kjo e siguruar nga të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite, vlera 2 042 500 lekë.

10) Pronar me 100 % i një trualli në Xhafzotaj të Durrësit, me sip. 6399 m2 në të cilin ndodhet një ndërtesë me sip. 3453 m2. Kjo pasuri vjen si bashkim i pasurisë me sip. 5969 m2 truall + 1197 m2 ndërtesë sipas aktit të dorëzimit dt. 15.11.2009 në përfundim të procesit të likuidimit të shoqërisë ‘Prodhime metalike’ sh.a dhe pasurisë truall me sip. 430 m2 dhe sip. ndërtese 229 m2, vendimi i KRRT-së nr. 1 dt. 21.01.2011 për miratimin e sheshit të ndërtimit, destinacionit dhe funksionet e tij në sip. 3954 m2.

11) Aksioner në shoqërinë “Prodhime Metalike” sh.a, sipas kontratave të shitblerjes së aksioneve: kontratë dt. 15.07.2005, 4 500 000 lekë; kontratë dt. 15.07.2005, 4 500 000 lekë; kontratë dt. 15.07.2005, 4 500 000 lekë; kontratë dt. 15.07.2005, 3 100 000 lekë; kontratë dt. 15.07.2005, 4 000 000 lekë; kontratë dt. 15.07.2005, 3 900 000 lekë; blerë me të ardhura nga babai i cili ka ushtruar aktivitet tregtar me shoqërinë ‘Nraxhi’ sh.p.k nga 21.03.1994 – 12.02.1999, të ardhura nga aktiviteti tregtar i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dhe të ardhura personale të kursyera ndër vite.

12) Ortak me 50 % në shoqërinë ‘IAM’ sh.p.k themeluar sipas vendimit dt. 12.03.1999, investim i babait, vlera e kapitalit 100 000 lekë.

13) Ortaku i vetëm i shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k pas blerjes së 50 % të kuotave të ortakut tjetër nëpërmjet kontratës së shitjes dt. 06.03.2006 në vlerën 12 550 000 lekë, shoqëria lënë nga babai. Vlera e kapitalit të shoqërisë 25 100 000 lekë.

14) Ortak me 72 % i shoqërisë ‘IAM’ shp.k pas bashkimit me përthithje me shoqërinë ‘Glan’ sh.p.k, sipas vendimit dt. 22.08.2015 dhe aktmarrëveshjes me dy palëve për bashkimin e shoqërisë. Vlera e aksioneve pas bashkimit, 120 100 000 lekë.

11) Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 09.09.2017, nga të ardhura personale, 4 628 lekë.

16) Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 09.09.2017, të ardhura personale, 26 285 lekë.

17) Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 09.09.2017, të ardhura personale, 453.79 dollarë.

18) Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 05.10.2017, të ardhura nga paga dhe depozitimi i gjendjes cash, 1 463 807 lekë.

19) Gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 09.09.2017, kursime personale, 119.41 euro.

20) Djali. Z. Armando Ndraxhi, kartë krediti me limit 280 000 lekë.

21) Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë në cilësinë e dorëzanësit (kontratë kredie dhënë shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dt. 26.05.2017.), detyrimi i mbetur pashlyer, 130 199 573 lekë.

22) Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë në cilësinë dorëzanësit, (kontratë kredie dhënë shoqërisë ‘IAM’ sh.p.k dt. 26.05.2017.), detyrimi i mbetur pashlyer, 1 695 953 dollarë.

23) Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë në cilësinë dorëzanësit sipas kontratës dt. 26.05.2017, detyrimi i mbetur pashlyer 11 999 076 lekë.

24) Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë në cilësinë dorëzanësit sipas kontratës dt. 26.05.2017, detyrimi i mbetur pashlyer 783 734 dollarë.

25) Kredi bankare në një bankë të nivelit të dytë në cilësinë dorëzanësit sipas kontratës dt. 26.05.2017, detyrimi i mbetur pashlyer 113 272 679 lekë.

26) Bashkëshortja, Znj. Liljana Ndraxhi, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më dt. 28.09.2017, 26 712 lekë.

27) Djali, Z. Armando Ndraxhi, gjendja e llogarisë bankare në një bankë të nivelit të dytë deri më 04.09.2017, të ardhura nga paga si punonjës i firmës ‘IAM’ sh.p.k, 54 552 lekë.

Kryesore deputet i grupit kriminal të Avdylajve në Kuvend Ilir Ndraxhi nga shofer kamioni në sheik ja pasuria