Aktualitet20 Janar 2019, 12:58

Këto janë 12 fazat e jetës, cila është më e rëndësishmja?

Shkruar nga Pamfleti
Këto janë 12 fazat e jetës, cila është më e

Këto janë 12 fazat e jetës, cila është më e rëndësishmja?

Cila fazë e jetës është më e rëndësishmja? Disa mund të pohojnë se të qënit ende fëmijë është faza kryesore, pikërisht atëherë kur truri i një fëmije është i hapur për përvoja të reja, që do të ndikojnë në gjithë pjesën tjetër të jetës së tij të mëvonshme.

Të tjerët, mund të argumentojnë se është adoleshenca apo mosha e rritur, kur shëndeti fizik është në kulmin e tij. Shumë kultura nëpër botë, e vlerësojnë moshën e rritur më shumë se çdo tjetër, duke argumentuar se ajo është faza kur njeriu ka fituar më në fund urtësinë e nevojshme për të udhëhequr të tjerët. Kush ka të drejtë? E vërteta është se çdo fazë e jetës, është po aq e rëndësishme dhe e nevojshme për mirëqenien e njerëzimit. Ja cilat janë shkurtimisht ato:

Kjo imagjinatë, shërben si një burim frymëzimi krijues në jetën e mëvonshme për artistët, shkrimtarët, shkencëtarët, dhe kushdo tjetër që gjen i ditët dhe netët e veta të pasuruara, për shkak se ushqeu një jetë të brendshme të thellë.

për të zgjidhur problemet praktike, dhe për t’u përballur me përgjegjësitë e përditshme.

Meqenëse çdo fazë e jetës ka dhuratën e saj unike për t’ja dhënë njerëzimit, ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbështetur çdo fazë, dhe për të mbrojtur secilën prej tyre, nga përpjekjet për të shtypur kontributin e saj individual në ciklin e jetës njerëzore./Bota.al

Forum fazat e jetës femijeria lindja