Bota 1 Shkurt 2023, 19:59

Kontrolli i shtëpisë së presidentit nga FBI, flet avokati i Biden: Nuk u gjet asnjë dokument i klasifikuar

Shkruar nga Pamfleti
Kontrolli i shtëpisë së presidentit nga FBI, flet avokati i

Avokatët e presidentit Joe Biden, janë shprehur se asnjë dokument i klasifikuar nuk është gjetur gjatë kontrollit të FBI-së në shtëpinë e presidentit. Në një deklaratë, avokati i Biden tha se kërkimi i së mërkurës ishte “planifikuar” me “mbështetjen e plotë” të presidentit.

Kontrolli i pronës zgjati rreth 4 orë dhe lidhej me një hetim më të gjerë për trajtimin e dokumenteve të klasifikuara të gjetura në shtëpinë e Biden.

Avokati i zotit Biden, Bob Bauer, tha se kontrolli u krye “pa njoftim paraprak publik” në interes të “sigurisë operacionale dhe integritetit”.

Pas kontrollit  i cili zgjati nga ora 08:30 deri në 12:00 me orën lokale,  Bauer tha se nuk u gjet asnjë dokument me shenja të klasifikuara.

Disa materiale dhe shënime të shkruara me dorë që duket se datojnë në kohën e zotit Biden si zëvendëspresident midis 2009 dhe 2017 u morën për shqyrtim të mëtejshëm“, shtoi Bauer.

Kërkimi është i fundit në një seri të kryer në vende të ndryshme, pasi dokumentet e klasifikuara u gjetën në Qendrën Penn Biden, një hapësirë ​​zyre në Uashington DC në nëntor. Kjo nuk u bë publike në atë kohë.

Më shumë dokumente u zbuluan në një shtëpi tjetër të zotit Biden në Wilmington, Delaware, në kontrollet e kryera në dhjetor dhe janar. Numri i saktë i të dhënave të klasifikuara të gjetura mbetet ende i paqartë

Zoti Biden ka thënë se ekipi i tij bëri “atë që duhej të bënte” duke njoftuar menjëherë zyrtarët dhe se ata “po bashkëpunojnë plotësisht dhe plotësisht” me hetimin. Pas kërkimeve të para të janarit, Biden u tha gazetarëve se dosjet ishin në një garazh të mbyllur.

Kërkimi i fundit vjen një ditë pasi këshilltari special Robert Hur filloi zyrtarisht detyrat e tij duke mbikëqyrur hetimin mbi dokumentet.

Bota Biden FBI kontroll