Aktualitet 3 Qershor 2019, 09:30

KUJDES! Nëse shihni gjak në jashtëqitje mund të jetë shenjë e këtij kanceri

Shkruar nga Pamfleti
KUJDES! Nëse shihni gjak në jashtëqitje mund të jetë

KUJDES! Nëse shihni gjak në jashtëqitje mund të jetë shenjë e këtij kanceri

Gjetja e gjakut në jashtëqitjen tuaj është një simptomë e një prej kancerave më të zakonshme, kanceri i zorrëve, në Britaninë e Madhe.

Simptomat përfshijnë humbje të pashpjegueshme të peshës, lodhje ekstreme, një dhimbje në stomak, dhe gjak në jashtëqitje tuaj. Nëse gjeni gjak në jashtëqitjen tuaj, ju duhet të takoni mjekun tuaj. Kjo mund të shkaktohet nga një problem tjetër shëndetësor, pasi simptomat e kancerit të zorrëve mund të jenë, por ende ia vlen të kontrollohet.

Ka më shumë se 40,000 raste të reja të kancerit të zorrëve në Britani të Madhe çdo vit, duke përfshirë më shumë se 15,000 vdekje. Nëse kapet në kohë 9 nga 10 veta i mbijetojnë kancerit, por ai edhe mund të parandalohet duke pasur parasysh simptomat.

Shendeti