Aktualitet31 Maj 2018, 13:49

Llalla në rrjetë, s’shpëton nga Vettingu, dy provat që do merren në shqyrtim

Shkruar nga Pamfleti
Llalla në rrjetë, s’shpëton nga Vettingu, dy provat që

Llalla në rrjetë, s’shpëton nga Vettingu, dy provat që do merren në shqyrtim

Kolegji i Posaçëm i Apelimit vendosi pak minuta më parë që seanca e rradhës ndaj ish-Prokurorit Adriatik Lllalla do të mbahet më 6 qershor.

Trupa gjykuese e Kolegjit të Apelimit ka vendosur të marrë dy prova lidhur me ankimimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për ndërprerjen e Vettingut ndaj ish-kryeprokurorit Adriatik Llalla.

Bëhet fjalë për dorëheqjen e tij si prokuror në vitin 2008 dhe prova e dytë urdhër largimi nga detyra i Prokurorit të Përgjithshëm në dhjetor të vitit 2017.

Seanca e sotme u shty pasi avokati i tij, Sokol Hazizaj duhej të rifreskonte prokurën. Avokati ka kërkuar 10 ditë kohë për të përgatitur konkluzionet përfundimtare dhe kjo kërkesë është pranuar nga trupi gjykues.

Ish-kryeprokurori Adriatik Llalla do të përfaqësohet nga avokati i tij Sokol Hazizaj në shqyrtimin e ankimimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit kundër vendimit për pushimin e Vetting-ut ndaj tij. Ai ka dërguar një prokurë nga Turqia ku i jep të gjitha të drejtat avokatit të tij Sokol Harizaj për ta mbrojtur në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit

Aktualitet Adriatik Llalla ish-Prokurori Vettingu