Bota27 Nëntor 2022, 22:55

Lufta në Ukrainë, Gjermania pranoi mbi një milion refugjatë që nga nisja e konfliktit

Shkruar nga Pamfleti
Lufta në Ukrainë, Gjermania pranoi mbi një milion refugjatë

Pothuajse 1 milionë refugjatë ukrainas janë regjistruar në Gjermani që nga fillimi i sulmit rus në Ukrainë, raporton Spiegel.

Bazuar në të dhënat e agjencisë së OKB-së për refugjatë, UNHCR, nga 24 shkurti, kur filloi agresioni rus, deri më sot, rreth 7.9 milionë njerëz nga Ukraina janë larguar nga atdheu i tyre dhe kanë gjetur strehim jashtë vendit për shkak të luftës.

Sipas të dhënave të deri tanishme, Polonia pranoi më shumë refugjatë më shumë se 1.5 milion duke u bërë vendi me numrin më të lartë të refugjatëve ukrainas në territorin e saj.  Një numër të madh refugjatësh ka marrë edhe Republika Çeke, rreth 463.000.

Franca gjithashtu ka pranuar rreth 119.000 refugjatë, rreth 173.000 janë pranuiar në Itali dhe rreth 154.000 refugjatë në Spanjë. Deri më 18 nëntor, sipas të dhënave rreth 140.000 refugjatë ukrainas u pranuan edhe në Britaninë e Madhe.

Bota #1 milion Gjermani refugjate