Sport11 Tetor 2022, 17:29

Lukashenko mbështeti Rusinë me trupa ushtarake, UEFA planifikon dënimin për Bjellorusinë në “EURO 2024”

Shkruar nga Pamfleti
Lukashenko mbështeti Rusinë me trupa ushtarake, UEFA planifikon

Lukashenko mbështeti Rusinë me trupa ushtarake, UEFA planifikon dënimin për Bjellorusinë në “EURO 2024”

UEFA nuk e ka përjashtuar mundësinë e ndërmarrjes së veprimeve kundër Bjellorusisë, pasi vendi bashkoi trupat me forcat ruse pranë Ukrainës. Presidenti i Bjellorusisë Aleksandër Lukashenko konfirmoi dje se kishte urdhëruar trupat të vendoseshin me forcat ruse, duke pretenduar se kishte një sulm të planifikuar ndaj vendit të tij nga Ukraina.

Bjellorusia është një aleat kyç i Rusisë dhe mbështetet financiarisht dhe politikisht. UEFA ka konfirmuar se ka ‘monitoruar vazhdimisht situatën’ në Bjellorusi dhe nuk përjashtoi marrjen e ‘vendimeve të mëtejshme’.

All Belarusian clubs and national teams competing in UEFA competitions will be required to play their home matches at neutral venues with immediate effect.

Furthermore, no spectators shall attend matches in which the teams from Belarus feature as host.

— UEFA (@UEFA) March 3, 2022

Sport "EURO 2024" Bjellorusia UEFA