Aktualitet 8 Gusht 2018, 20:24

“Mami fola me motrën”, vetëm se ajo kishte humbur jetën para se ai të lindte, vogëlushi çohet nga koma dhe habit m

Shkruar nga Pamfleti
“Mami fola me motrën”, vetëm se ajo kishte humbur

4 korrikun që shkoi, një familje nga Imperial, një fshat i vogël në Nebraska që numëron 2.000 banorë, po rregullonte bagazhet në makinë, për t’u nisur e për të festuar pavarësinë e vendit. Familja Burpo do të shkonte drejt Sioux Fall (Virginia) ku xhaxhai Steve i priste, që niseshin bashkë drejt Highway 61.

Pas një ndalese të shkurtër për t’u furnizuar me karburant, Todd Burpo, babai i familjes, vë re se ishte afër spitalit në Greeley, aty ku i vogli Colton (djali 4-vjeçar) disa muaj më parë ishte operuar urgjentisht për ulcerë dhe ishte shpëtuar për mrekulli.
Si për t’u çliruar nga këto momente të padëshiruara, të përjetuara disa muaj më parë, babai me buzëqeshje i kërkoi Colton-it nëse ishte i gatshëm të kthehej aty, në spital, po i vogli i dha të kuptojë se nuk ishte rasti, dhe kur e ëma e tij i thotë: “Të kujtohet spitali?”, djaloshi përgjigjet: “Sigurisht mami! Më kujtohet. Është ai vendi ku dëgjova të këndonin engjëjt”.

Prindërit mbetën të shokuar. Vogëlushi nuk kishte thënë asnjë fjalë për atë kohë, kështu që ata vendosën ta ripyesin: “Si engjëjt?”. Atëherë i vogli Colton, sikur të ishte një gjë absolutisht normale, shtoi: “Babi, Jezusi ka thënë se engjëjt dinin të këndojnë për mua, sepse unë kisha shumë frikë. Më bënë të ndihesha shumë mirë”. Babai nuk ishte i bindur që rrëfimi i vogëlushit ishte i vërtetë dhe vazhdoi ta ngacmojë me pyetje: në fillim kërkoi të dinte se ishte vërtetë Jezusi dhe ku gjendej ai. Colton i pohoi se Jezusi gjendej pranë tij, dhe gjatë operacionit e mbante në krahë.

Historia

Bashkëshortët Burpo menduan për një çast se fëmija i tyre e kishte ëndërruar gjithë këtë, por më vonë zbuluan detaje që, ai kishte qenë me Jezusin: “Po. Kur isha me Jezusin, ti po luteshe dhe mami ishte duke biseduar në telefon”. Dyshues, ata e pyetën se si ai i mbante mend këto detaje, pasi kishte qenë në sallën e operacionit, dhe fëmija, me spontanitetin tipik të moshës iu përgjigj:

“Sepse ju shihja. U ngjita lart, jashtë trupit tim, më pas ju pashë juve dhe mjekun që po më operonte. Të pashë ty dhe mamin. Ishit vetëm në një dhomë të vogël, dhe luteshit. Mami ishte në anën tjetër, lutej dhe fliste në telefon”.

Pas këtyre fjalëve, prindërit Colton mbetën të shokuar. Djali i tyre nuk kishte ëndërruar, por ajo që i bindi plotësisht ishte që i vogli kish qëndruar me Jezusin dhe ajo që i tha më vonë: “Mos u shqetëso mami! Motra është mirë. E birësoi Zoti. Të gjithë do të jemi shumë mirë atje, nëse do të jetojmë me dashurinë e tij”.

Colton, në fakt, nuk mund ta dinte që motra e tij kishte vdekur gjatë një shtatzënie në muajin e nëntë, gjë që kishte ndodhur para se ai të vinte në jetë dhe prindërit nuk i kishin folur asnjëherë për këtë.

Histori