Bota23 Korrik 2022, 09:25

· Bota

Shkruar nga Pamfleti
· Bota

“Rreth 20 milionë tonë të korrave të grurit të vitit të kaluar do të eksportohen dhe do të jetë në shitje edhe prodhimi i këtij viti, i cili tashmë po korret. Tashmë kemi rreth 10 miliardë dollarë grurë”, tha Zelensky.

 

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha se marrëveshja e nënshkruar në Stamboll për eksportin e grurit përmbush plotësisht interesat e Ukrainës.

Zelensky shtoi se rreth 20 milionë tonë të korrave të grurit të vitit të kaluar do të eksportohen dhe se kultura e këtij viti, e cila tashmë është duke u korrur, do të jetë gjithashtu në dispozicion për shitje.

“Rreth 20 milionë tonë të korrave të grurit të vitit të kaluar do të eksportohen dhe do të jetë në shitje edhe prodhimi i këtij viti, i cili tashmë po korret. Tashmë kemi rreth 10 miliardë dollarë grurë”, tha Zelensky.

Ukraina do të ruajë rrugët e saj të eksportit të grurit të përdorura përpara nënshkrimit të marrëveshjes së Stambollit, të nënshkruar dje, tha ministri ukrainas i Politikës Bujqësore, Nikolay Solsky.

“Çmimi i sjelljes së grurit ukrainas në portet e Polonisë, shteteve baltike, Rumanisë dhe vendeve të tjera ishte i lartë dhe mbetet i lartë. Por ato rrugë do të mbahen dhe zhvillohen, sepse tani duhet të kemi gjithmonë një alternativë”, tha ai.

Bota