Bota16 Tetor 2018, 09:51

‘Më rreh gruaja’, ja si i mashtrojnë emigrantët zyrtarët anglezë për të marrë letrat

Shkruar nga Pamfleti
‘Më rreh gruaja’, ja si i mashtrojnë emigrantët

'Më rreh gruaja', ja si i mashtrojnë emigrantët zyrtarët anglezë për të marrë letrat

Mashtruesit e huaj janë duke u maskuar si viktima të dhunës në familje për t’i mashtruar zyrtarët që ti lënë ata të qëndrojnë në Britani. Reklamuesit thonë se qindra britanikë, duke përfshirë një numër gjithnjë e më të madh të grave, po shpikin mashtrime që i bëjnë ata të martuar jashtë vendit – me vetëm qëllimin e kthimit në Britani të Madhe për të kërkuar statusin e rezidentit të përhershëm.

Pasi në Britani ata pretendojnë të jenë viktima të dhunës në familje dhe përdorin një shteg për të aplikuar për qëndrim të shpejtë. “Mail” ka publikuar të dielën prova në një sërë rastesh ku burrat e huaj kanë qenë të lejuar të qëndrojnë në Britani të Madhe pas fabrikimit të pretendimeve të abuzimit në familje – edhe kur gratë e tyre janë të pastra.

Tre vjet më parë, një raport zbuloi se numri i të huajve që aplikonin për të qëndruar në Britani të Madhe si viktima të abuzimit në familje ishte rritur nga 59 në 2002 në 1,224 në vitin 2015. Reklamuesit thonë se tani po marrin raporte për pretendimet e fabrikuara të abuzimit në familje nga ata që kërkojnë të qëndrojnë në Britani të Madhe në normën e një ditë.

Rastet e shfaqura nga kjo gazetë përfshijnë një bashkëshort të huaj kurorëshkelës, i cili ka dërguar gruan e tij nëpër gjykata për akuzat për abuzime shtëpiake dhe është lejuar të qëndrojë në Britani të Madhe. që i bëjnë ata të martuar jashtë vendit – me qëllimin e kthimit në Britani të Madhe për të kërkuar statusin e rezidentit të përhershëm.

Bota anglezë emigrantë