Politike27 Nëntor 2022, 11:17

Mesila Doda: Kjo sallë ka mungesa të mëdha, krerët e UÇK-së janë heronj, jo kriminelë lufte!

Shkruar nga Pamfleti
Mesila Doda: Kjo sallë ka mungesa të mëdha, krerët e

Kryetarja e Grupit Parlamentar ‘Për Demokraci dhe Integrim’, Mesila Doda

Kryetarja e Grupit Parlamentar ‘Për Demokraci dhe Integrim’, Mesila Doda në seancën e përbashkët mes dy kuvendeve të Shqipërisë dhe Kosovës bëri disa propozime konkrete për atë që quajti në kthimin e kufijve mes dy vendeve në të padukshëm.

Në mbledhjen e përbashkët të dy Kuvendeve, Doda tha se është një detyrim i dy vendeve për të afruar brezin e të rinjve, ndërsa propozoi përdorimin e lekëve të përbashkëta, apo krijimin e një Akademie të Përbashkët të Shkencave, krijim i një komisioni të përbashkët parlamentar Shqipëri-Kosovë.

Mesila u ndal edhe tek krerët e UÇK-së që ndodhen në Hagë, duke thënë se kjo sallë ka mungesa të mëdha.

Ajo tha se Thaçi dhe Veseli nuk janë kriminelë por heronj lufte.

“Nuk është gabim të ëndërrosh bashkimin kombëtar, por të mos punosh për ta jetësuar atë. Kemi detyrimin të afrojmë brezin e ri te njëri tjetri, zhvillim të përbashkët ekonomik, krijimin e një Akademie të Përbashkët të Shkencave, krijim i një komisioni të përbashkët parlamentar Shqipëri-Kosovë, kjo është të heqësh kufijtë mes nesh, t’i bëjmë të padukshëm. Sot nga kjo sallë duhet të kujtojmë se Shqipëria nuk është ajo që la plaku i urtë Ismail Qemali. Shteti i Shqipërisë dhe Kosovës duhet të punojë për shqiptarët e lënë jashtë kufijve. Sot kjo sallë ka mungesa të mëdha. Krerët e UÇK që janë në Hagë dhe është momenti për të thënë që lufta e tyre ishte e lavdishme.

Sot kemi Shqipërinë politike e cila rrethohet me shqiptarë në të gjithin kufirin e saj politik. Kemi Preshvën e cila rrezikon të kthehet në Çamëri të Dytë. Më së fundmi më lejoni të kujtoj se kjo sallë ka mungesa të mëdha sot, janë komandantët e luftës, Hashim Thaçi, Kadri Veseli e të tjerë të cilët janë të akuzuar në Hagë. Ne sot pushojmë së qenit politikanë dhe mbrojmë luftën e heronjve tanë. Kosova dhe beteja e saj për liri janë fitoret tona të jashtëzakonshme në këtë mijëvjeçar”, tha Doda.

Politike #Mbledhje e përbashkët e Kuvendeve Shqipëri-Kosovë Hashim Thaçi Meslia Doda