Showbiz29 Gusht 2019, 04:27

Mjekët japin alarmin: Konsumi i tepërt i këtij ushqimi mund të rezultojë vdekjeprurës

Shkruar nga Pamfleti
Mjekët japin alarmin: Konsumi i tepërt i këtij ushqimi mund

Mjekët japin alarmin: Konsumi i tepërt i këtij ushqimi mund të rezultojë vdekjeprurës

Adhurues të vezëve merrni shënim: hulumtuesit kanë paralajmëruar se konsumimi i më shumë se dy vezëve në ditë mund ta rritë rrezikun e vdekjes dhe ndikon në zhvillimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

Studimi i ka analizuar dietat, shëndetin dhe shprehitë e stilit të jetesës të rreth 30,000 të rriturve amerikanë për 31 vjet.

Kështu, shkencëtarët kanë zbuluar se kolesteroli që gjendet në vezë, kur konsumohet në sasi të mëdha, ndërlidhet me efekte të dëmshme shëndetësore.

Sipas ekspertëve, një vezë e madhe i përmban rreth 200 miligramë kolesterol.

Konsumimi i më shumë se 300 miligramëve kolesterol në ditë ndërlidhet me 17% rritje të rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare dhe 18% rritje të rrezikut të vdekjes.

Ekspertët shëndetësorë kanë bërë thirrje që njerëzit të shmangin konsumimin e tri vezëve çdo ditë, duke treguar se nutricioni ka të bëjë me balancim dhe sasi të moderuar.

Vlen të ceket se ky studim është publikuar në “Journal of the American Medical Association”.

Lifestyle Mjekët japin alarmin: Konsumi i tepërt i këtij ushqimi mund të rezultojë vdekjeprurës