Aktualitet26 Korrik 2018, 07:38

Mjekët po përhapin alarm: Mbajini larg fëmijët nga salçiçet, arsyeja do t’ju shokojë

Shkruar nga Pamfleti
Mjekët po përhapin alarm: Mbajini larg fëmijët nga

Natyrisht se çdo fëmijë e do këtë lloj ushqimi, mirëpo nuk duhet neglizhuar fakti se në vete ka përbërës të cilat mund të jenë jo të shëndetshme për fëmijën tuaj. Mjekët janë duke u përpjekur t’i paralajmërojnë prindërit përreth dëmeve që sjell ky ushqim.

Një studim i ri tregon se fëmijët që hanë më shumë se 12 salsiçe në muaj rrisin nëntë herë më shumë rrezikun e zhvillimit të leukemisë.

Për më tepër, një studim tjetër tregon se fëmijët që konsumojnë salsiçe në një ose më shumë herë në javë i ekspozohen rrezikut të kancerit të trurit.

Megjithatë, jo vetëm fëmijët janë të prekur nga ky ushqim. Etërit që shpesh konsumojnë salsiçe para se të konceptohen, e ata që ushqehen me salsiçe pas konceptimit, janë më të prirur për ta trashëguar kancerin tek fëmijët e tyre.

Përveç kësaj, gratë shtatzëna që konsumojnë salsiçe më shpesh mund të kenë fëmijë të cilët mund të jenë më të prirur ndaj tumorit të trurit.

Nitratet, të cilat janë të pranishme në salsiçe, shkaktojnë të gjitha këto gjendje shëndetësore. Ato përdoren për të parandaluar dëmtimin e ushqimit nga ambienti i jashtëm dhe për ta shtuar ngjyrën në mish.

Këshillat për të shmangur ushqimet që përmbajnë nitrate:

Mundohuni të konsumoni më pak ushqime të përpunuara dhe produkte të mishit të konservuar, të tilla si salsiçja dhe sallama.

Shendeti