Aktualitet 4 Korrik 2018, 20:28

Mjekja ngre alarmin: Tashmë është e sigurt, buka ka ngjyrues! Ky mashtrim po na rrezikon jetën të gjithëve

Shkruar nga Pamfleti
Mjekja ngre alarmin: Tashmë është e sigurt, buka ka ngjyrues! Ky

Jeta e konsumatorëve po rrezikohet cdo ditë e më shumë prej ngjyruesve që i hidhen bukës për ta quajtur atë më pas bukë të zezë. Top Channel tregoi pak ditë më parë se si asaj që quhej bukë e zezë i del boja. Atë bukë në e blemë në një dyqan në periferi të qytetit. Po çfarë na rrezikon në shëndetin tonë, boja e hedhur në miellin e bukës.

“Sot flitet shumë që ngjyruesit dhe aditivët ushqimorë shkaktojnë problematika në organizmin tonë. Këto nuk janë vetëm teorike janë shumë praktike sepse në të ekzaminimet laboratorike shohim që ngjyruesit dhe konservantët e ushqimeve të paketuar dhe jo vetëm. Japin një problematikë shumë të madh në organizmin tonë”, shprehet Albana Daka, mjeke laboratori nutricioniste.

Mjekja, doktore e shkencave, tregon se mashtrimi nuk është vetëm te ngjyra, por edhe te përbërësit e bukës. “Buka të jemi të sigurt që nuk përmban vetëm miell. Përmban shumë modifikues të miellrave.

Mielli sot është aq i përpunuar normalisht ne i themi personave që duhet të hanë drithëra, por drithëra të plota të cilat kanë vitaminë B, kanë proteinë dhe karbohidrate. Fatkeqësisht në të gjitha furrat tona ne sot kemi bukë që përmban vetëm karbohidrate apo vetëm sheqerna. Na jep problem në rritjen e sheqerit në gjak. Na jep probleme në rritjen e konservantëve apo ngjyruesve në gjak. Të cilat shkojnë dhe na japin modifikime të sistemit tonë imunitar”, shprehet mjekja.

 

Aktualitet