Aktualitet31 Janar 2019, 09:46

Mos shikoni fasadën, shqiptarët pa kushte minimale jetese

Shkruar nga Pamfleti
Mos shikoni fasadën, shqiptarët pa kushte minimale jetese

Shqiptarët, të cilët ne Europë mbajnë përqindjen më të lartë të pronësisë së shtëpive (87%), në sondazhin e nxjerrë nga KE shumica jonë vuajnë nga mungesa e hapësirave dhe kushteve minimale jetësore.

Sipas Anketës së Cilësisë së Jetës të zhvilluar nga Komisioni Europian, rreth 17% e të anketuarve janë shprehur se kanë mungesë të tualetit apo dushit në shtëpi, ndërsa 43% e të pyeturve (më e larta në Europë) janë shprehur se nuk kanë mjaftueshëm hapësirë në shtëpitë e tyre.

Edhe pse 87% e shqiptarëve janë pronarë në banesat e tyre, shumica vuajnë mungesat që duhet të ofrojë një banesë si hapësira e mjaftueshëm, mungesë të tualeteve me ujë të rrjedhshëm, dusheve, apo të shtëpive me lagështirë dhe pa ngrohje.

Mesatarisht, të anketuarit, në Shqipëri janë shprehur se kanë vetëm 2 dhoma, numri më i ulët i vendeve të Bashkimit Europian dhe kandidateve për t’iu anëtarësuar.

Sipas sondazhit  rreth 40% e të anketuarve në Shqipëri janë përgjigjur se kanë lagështire apo rrjedhje të ujit.

 

Sociale KE kushte minimale Sondazhi