Kulture15 Shkurt 2023, 16:43

Ndizet drita jeshile për restaurimin e Urës së Zogut, miratohet projekti i Inxhinierisë së Ndërtimit

Shkruar nga Pamfleti

Ura e Matit e shpallur si monument kulture ka pësuar dëmtime të shumta nga dukurit natyrore dhe neglizhenca e autoriteteve përkatëse prej vitesh, duke rrezikuar shembjen e saj.

Gjendja e kësaj ure u rëndua gjatë reshjeve të dendura dhe shumë shoqata kanë ngritur alarmin pas degradimit të këmbëve të saj.

Përballë këtyre problematikave, qeveria pritet të ndërhyjë e shpëtuar këtë urë monument kulture,  e cila njihet si Ura e Zogut ndërtuar në vitin 1927.

Kryeministri Edi Rama përmes një postimi në rrjetet sociale tha se është dhënë drita jeshile për projektin e hartuar nga hartuar, Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit për rilindjen e Urës së Zogut.

 “Gati të nisim nga puna për të rilindur Urën e Zogut mbi lumin Mat, monument kulture. Projekti i hartuar nga Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit, ka marrë dritën jeshile nga Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale,  për ndërhyrjen në këtë objekt”, u shpreh ai.

Kulture #Restahurohet #Ura Zogut