Bota26 Dhjetor 2018, 13:40

”Nëse na sulmoni, jemi gati për luftë”, Ukraina i kundërpërgjigjet ashpër Rusisë

Shkruar nga Pamfleti
”Nëse na sulmoni, jemi gati për luftë”, Ukraina i

''Nëse na sulmoni, jemi gati për luftë'', Ukraina i kundërpërgjigjet ashpër Rusisë

Një muaj pasi Rusia sulmoi tre anije të marinës së Ukrainës në Strait Kerç, shefi i marinës së Ukrainës tha se vendi i tij ishte i përgatitur të mbrojë sovranitetin dhe të ushtrojë të drejtat që i takojnë.

“Ekziston një luftë e iniciuar nga Rusia … dhe kjo luftë po ndizet edhe në det, që nga viti 2014. Nëse duam dhe nuk duam të shtrihemi në baza dhe zyra, ne duhet të përmbushim detyrat tona në lidhje me mbrojtjen e interesat tona sovrane dhe interesat sovrane të Ukrainës zbatohen edhe në ngushticën e Kerçit “, tha për postën e Kievit, zëvendës admirali Andriy Tarasov, shefi i stafit detar të Ukrainës.

“Nëse do të përballemi me një agresion, ne do të jemi të gatshëm të kemi rregulla të ndryshme, veçanërisht në lidhje me përdorimin e armëve, nëse jemi të detyruar ta bëjmë këtë dhe nëse jemi plotësisht të drejtë nga ligji ndërkombëtar dhe ukrainas,” vazhdoi Tarasov.

Bota Andriy Tarasov shefi i stafit detar të Ukrainës