Aktualitet15 Gusht 2018, 16:24

Nëse nuk fle mjaftueshëm, truri fillon të hajë veten

Shkruar nga Pamfleti
Nëse nuk fle mjaftueshëm, truri fillon të hajë veten

Nëse nuk fle mjaftueshëm, truri fillon të hajë veten

Nevoja për gjumë shkon përtej faktit se jep energjinë e humbur. Truri jonë ndryshon gjëndjen e tij kur në flemë, më qëllim që të pastrojë helmet e ditës.  Kërkuesit treguan se pagjumësia kronike, bën që truri të humbasë sasi të konsiderueshme të neuroneve dhe sinapseve, duke e dëmtuar kështu vetë trurin.

Grupi i kërkueseve u drejtua nga neuroshkencetari Michele Bellesi, Itali. Studimi u publikua në Journal of Neurocience.

Respekt për stafin mjekësor, policët, zjarrfikësit dhe të gjithë ata që privojnë gjumin e tyre, për të ruajtur shëndetin dhe sigurinë tonë!

Sociale energji gjumë Studim Truri