Kronike22 Prill 2022, 16:39

Një i vdekur nga zjarri në Komisariatin e Kamzës, Gjykata lë në burg dy punonjësit e policisë: Shpërdoruan detyrën!

Shkruar nga Pamfleti

Një i vdekur nga zjarri në Komisariatin e Kamzës, Gjykata lë në burg dy punonjësit e policisë: Shpërdoruan detyrën!

Gjykata e Tiranës ka lënë në burg dy punonjësit e policisë në Komisariatin numër 5 në Kamzë, institucion në të cilin zjarri i mori jetën një të ndaluari dhe u plagosën dy të tjerë.

Përmes një njoftimi, Gjykata e Apelit Tiranë ka vlerësuar të ligjshëm arrestimin e punonjësve të policisë Hajredin Boja dhe Fatmir Isufi, duke i lënë ata në burg për shpërdorim detyre.

Kujtojmë se, zjarri në komisariatin e Kamzësni mori jetën Arben Micit, ndërsa u plagosën Dilaver Idrizi dhe vetë efektivi Boja.

“Më datë 26.03.2022, në Komisariatin e Policisë Nr.5, Tiranë është krijuar një vatër zjarri në dhomat e sigurisë të të arrestuarve. Gjatë kësaj kohe, në dhomat e sigurisë kanë qenë të shoqëruar shtetasit me iniciale D.I dhe A.M të cilët kanë marrë dëmtime shëndetësore nga asfiksimi i tymit të krijuar. Shtetasi me iniciale A.M  pas marrjes së ndihmës mjekësore si pasojë e asfiksimit ka ndërruar jetë në spital. Referuar interesimit të medias për këtë rast njoftojmë se:

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë, ka zhvilluar gjykimin lidhur me vlerësimin e ligjshëm të “Arrestit në flagrancë” dhe caktimin e masës së sigurimit “Arrest në burg” për personat nën hetim me iniciale H.B dhe F.I, të dyshuar për kryerjen e veprës penale të “Shpërdorimi i detyrës”, e parashikuar nga neni 248 i K.Penal.

Me vendimin nr. 744 Akti, datë 29.03.2022 Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë ka vendosur:

-Vlerësimin si të ligjshëm të arrestit në flagrancë të personit nën hetim H.B.

-Caktimin si masë sigurimi personal ndaj personit nën hetim H.B, atë të “Arrestit në burg”, parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale.

-Vlerësimin si të ligjshëm të arrestit në flagrancë të personit nën hetim F.I.

-Caktimin si masë sigurimi personal ndaj personit nën hetim F.I, atë të “Arrestit në burg”, parashikuar nga neni 238 i K.Pr.Penale.

Çështja  në  apel u shqyrtua mbi bazën e ankimit të bërë nga personi nën hetim me iniciale  F.I.

Në vijim, Gjykata e Apelit Tiranë, e përbërë nga Gjyqtare znj. Elbana Lluri, me vendimin nr. 364, datë 21.04.2022 vendosi:

-Miratimin e vendimit nr.744 akti, datë 29.03.2022 të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë.”- thuhet në njoftimin e Gjykatës së Apelit Tiranë.


smile

Kronike komisariati i kamzes Zjarr