Bota24 Mars 2022, 08:07

Një muaj nga agresioni rus në Ukrainë, mbahet sot samiti i jashtëzakonshëm i NATO-s

Shkruar nga Pamfleti
Një muaj nga agresioni rus në Ukrainë, mbahet sot samiti i

Një muaj nga agresioni rus në Ukrainë, mbahet sot samiti i jashtëzakonshëm i NATO-s

Udhëheqësit e NATO-s do të takohen në Bruksel ditën e sotme, më 24 mars 2022, pikërisht një muaj që nga fillimi i pushtimit rus në Ukrainë. Mësohet që ata do të trajtojnë pasojat e pushtimit të Ukrainës nga Presidenti Putin, do të diskutojnë rolin e Kinës në këtë krizë dhe do të vendosin për hapat e ardhshëm për të forcuar parandalimin dhe mbrojtjen e NATO-s.

Duke folur në një konferencë shtypi përpara këtij Samiti të jashtëzakonshëm të NATO-s, Sekretari i Përgjithshëm Jens Stoltenberg parashikoi vendimet që ai pret që liderët të marrin. Këto vendime përfshijnë shpalljen e katër grupeve të reja beteje të NATO-s në Bullgari, Hungari, Rumani dhe Sllovaki, forcimin e qëndrimit të NATO-s në të gjitha fushat (tokë, det, ajër, hapësirë ​​dhe hapësirë ​​kibernetike), ofrimin e mbështetjes shtesë për Ukrainën dhe rritjen e mbështetjes për partnerët e tjerë,në rrezik nga presioni rus.

Në samitin e jashtëzakonshëm që do të takohen sot udhëheqësit e NATO-s në Bruksel do të marrë pjesë edhe presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden. Presidenti Biden pritet të shpallë sanksione shtesë kundër Rusisë.

5 pyetje kyçe për samitet urgjente të Biden mbi pushtimin rus të Ukrainës

Bota #agresion Joe Biden NATO Rusi samit Ukrainë.