Aktualitet27 Janar 2019, 12:37

Një nofull njeriu, bëhet prova më e hershme për njerëzit e lashtë jashtë Afrikës

Shkruar nga Pamfleti
Një nofull njeriu, bëhet prova më e hershme për

Një nofull njeriu, bëhet prova më e hershme për njerëzit e lashtë jashtë Afrikës

Para këtij viti, fosili më i vjetër Homo Sapiens i gjetur jashtë Afrikës, vlerësohej të ishte midis 90.000 dhe 120.000 vjeçar.

Por në janar të 2018-ës, një ekip kërkimor njoftoi zbulimin e një fosili të nofullës së sipërme, që është të paktën 50.000 vite më e vjetër se i pari, në një shpellë malore në Izrael.

Kjo sugjeron se njerëzit modern, mund të kenë migruar jashtë Afrikës shumë më herët se sa mendohej dikur. /Bota.al

Forum fosili më i vjetër Homo Sapiens