Aktualitet10 Maj 2018, 14:59

Njëherë piu ujë gjatë ngrënies dhe u pendua për gjithë jetën! Doktori na e ndalon rreptësisht këtë gjë, pse!

Shkruar nga Pamfleti
Njëherë piu ujë gjatë ngrënies dhe u pendua për

Pirja e ujit ngjatë konsumimit të ushqimit pengon fuqitë e stomakut tuaj për të tretur dhe shkakton që nivelet e insulinës të luhaten ndjeshëm.

Për të ditur nëse jeni duke pirë ujë mjaftueshëm, mjafton të kontrolloni nëse jeni të etur apo jo. Nëse nuk jeni është një tregues se ju jeni duke konsumuar sasinë e ujit që ju nevojitet.

Shumica e njerëzve pijnë ujit gjatë konsumimit të ushqimeve por kjo praktikë e vështirëson shumë tretjen e ushqimeve.

Stomaku ynë ka një aftësi për të dalluar se kur do të filloni të hani dhe menjëherë fillon të lëshojë lëngje tretës por nëse filloni të pini ujë në të njëjtën kohë ju do të zbusni lëngjet tretës dhe mund të përfundoni dukë iu prishur ushqimet në stomak.

Hulumtimet kanë treguar se pirja e ujit gjatë bukës në një sasi të vogël, kur mbyteni apo se diçka ishte djegëse nuk është shumë problematike por uji në sasi të madhe si 1 gote e mbushur plot apo dy shkakton probleme të mëdha me tretjen.

Shendeti