Bota10 Tetor 2018, 12:01

Shkruar nga Pamfleti

Fashizmi mund të jetë në forma të ndryshme, ku njëra prej tyre është përçmimi i kombësive tjera.

Kjo ka ndodhur në Gjermani nga politikani i partisë populiste AfD, Andreas Winhart, deklarata e të cilit ka ngjallur shumë debate në shtetin gjerman. Wihnhart, teksa fliste për emigrantët, ka veçuar shqiptarët dhe afrikanët duke i përmendur në kontekst përçmues dhe fyes.
Mediat gjermane shkruajnë se në fjalimin e fundit para fushatës së AfD në bad Aibling, Winhart i qun shqiptarët hajdutë, ndërkohë azilkërkuesit dhe emigrantët afrikanë bartës të SIDA-s.

Politikani i ekstremit të djathtë u shpreh:

“Kush nuk dëshiron që shqiptarët dhe kosovarët në të ardhmen të vijnë si ndihmës mjekë në “shtëpitë tuaja dhe të pastrojnë dhomat tuaja (duke nënkuptuar vjedhjen), atëherë ju bashkohuni partinë AfD.”

Sakaq, afrikanët i etiketoi negro dhe deklaroi se përmes azilkërkuesve nga Afrika janë shtuar sëmundjet e tuberkulozit dhe SIDAS.

Winhart tha:

“Unë duhet ta di, kur fqinji im niger puthet ose teshtin, a është i sëmurë ose jo?”

Bota