Ekonomi15 Korrik 2022, 15:53

Nuk ka fund tallja e Bordit të Transparencës, në bursë nafta bie nën 100 dollarë për fuçi, në Shqipëri ulet me 2 lekë

Shkruar nga Pamfleti
Nuk ka fund tallja e Bordit të Transparencës, në bursë nafta

Nuk ka fund tallja e Bordit të Transparencës me shqiptarët. Çmimi i naftës në bursa është prej disa ditësh nën 100 USD/ fuçia, por Shqipëria vijon të ketë çmimet më të larta. Dje nafta shkoi 240 lekë për litër, ndërsa sot Bordi ka marrë masa duke e ulur me 2 lekë. Tallje më të madhe vështirë se ka.

Sa i përket benzinës, Bordi ka vendosur që të shitet me 218 lekë/ litri ose 5 lekë më pak krahasuar me vendimin e fundit.

Njoftimi i plotë

Bordi i Transparencës në datë 15 Korrik 2022, në mbledhjen e radhës vendosi:

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gazoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 238 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 226 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 218 lekë/litri,ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 206 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 81 lekë/litër edhe i shitjes me shumicë 69 lekë /litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi sot datë 15 Korrik ora 18.00 p.m dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Tërheqim vëmendjen e çdo operatori të shitjes me shumicë dhe pakicë të nënprodukteve të naftës mbi detyrimin e zbatimit të këtëj vendimi.

Në rast të shkeljeve të konstatuara nga operatorë të ndryshëm do të vendoset pezullimi i aktivitetit.

Jemi në monitorim të vazhdueshëm të ecurisë së bursave, me qëllim reagimin sa më të shpejtë.

Ekonomi #bordi nafta