Sport 6 Tetor 2022, 20:17

“Nuk ka vend për racizëm”, çfarë pritet të ndodhë këtë fundjavë në Premier Ligë

Shkruar nga Pamfleti
“Nuk ka vend për racizëm”, çfarë pritet

“Nuk ka vend për racizëm”, çfarë pritet të ndodhë këtë fundjavë në Premier Ligë

Lojtarët e Premier Ligës do të gjunjëzohen para dy ndeshjeve të fundjavës së ardhshme për të treguar unitetin e tyre kundër racizmit.

Ndeshjet e nivelit më të lartë të futbollit anglez ndërmjet datave 8 dhe 16 tetor do t’i kushtohen fushatës “Nuk ka vend për racizëm”.

Kapitenët e klubit ranë dakord para sezonit që ata të uleshin në gjunjë në momente të rëndësishme për të demonstruar gjestin kundër racizmit. Lojtarët gjithashtu do të gjunjëzohen në ndeshjet e Boxing Day dhe në finalet e Kupave.

Shefi ekzekutiv i Premier Ligës, Riçard Masters tha: “Ne mbështesim vendimin e marrë nga lojtarët për t’u gjunjëzuar në momente specifike gjatë sezonit dhe ne do t’i përdorim këto ndeshje për të promovuar më tej anti-diskriminimin dhe edukimin e tifozëve. Ne vazhdojmë të punojmë shumë për të trajtuar diskriminimin dhe për të përmirësuar mundësitë brenda lojës, në përputhje me planin tonë të veprimit ‘Nuk ka vend për racizëm’. Ne e dimë se mund të bëhet më shumë për të hequr barrierat dhe se futbolli do të përfitojë nga diversiteti më i madh në të gjitha fushat e sportit”, u shpreh ai.

Sport lojtarët e Premier Ligës racizmi