Showbiz19 Prill 2019, 20:34

Pas 10 vitesh, zvogëlohet popullsia në New York

Shkruar nga Pamfleti
Pas 10 vitesh, zvogëlohet popullsia në New York

Pas 10 vitesh, zvogëlohet popullsia në New York

Numri i banorëve në New York është zvogëluar pas 10 vitesh me 0,47% duke shkuar kështu në 8,4 milionë banorë.

Lajmi është bërë i ditur nga të dhënat e fundit të publikuara nga Census Bureau në korrik të 2018.

Prej disa vitesh popullsia e New York-ut ka një njohur rritje të popullsisë me ritme deri në 2%, por tashmë ka pësuar rënie dhe si shkak kryesor shihet numri i emigrantëve që është ulur dhe banorë të tjerë që lënë qytetin.

Ulja e popullsisë për New York-un ka prirje të vazhdojë për shkak se Donald Trump ka vendosur shumë tatime duke e bërë kështu qytetin ndër më të shtrenjtë në botë për të jetuar.

Lifestyle New York pas 10 vitesh zvogelohet popullsia