Aktualitet18 Mars 2022, 14:41

Qeveria merr vendimin: Ukrainasit mund të jetojnë në Shqipëri deri në 1 vit pa leje qëndrimi

Shkruar nga Pamfleti
Qeveria merr vendimin: Ukrainasit mund të jetojnë në

Qeveria merr vendimin: Ukrainasit mund të jetojnë në Shqipëri deri në 1 vit pa leje qëndrimi

Në mbledhjen e sotme të Këshillit të Ministrave është marrë vendimi për caktimin e afatit të hyrjes dhe qëndrimit të shtetasve të Ukrainës në vendin tonë.

Qeveria ka vendosur ukrainasit kanë të drejtë të hyjnë në Shqipëri dhe të qëndrojnë pa leje qëndrimi për një afat deri në një vit.

Vendimi i qeverisë

PËRCAKTIMIN E AFATIT TË HYRJES DHE QËNDRIMIT TË SHTETASVE TË UKRAINËS NË REPUBLIKËN E SHQIPËRISË

Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të pikës 2, të nenit 29, të ligjit nr.79/2021, “Për të huajt”, me propozimin e ministrit të Brendshëm dhe të ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:

Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në “Fletoren zyrtare”.

Aktualitet Lufte Qëndrim Qeveri Shqiperi Ukrainë. Vendim