Bota28 Prill 2022, 09:06

“Rusia duhet të largohet nga Ukraina”, ish-komandanti i NATO-s: Perëndimi duhet të përgatitet për luftë

Shkruar nga Pamfleti
“Rusia duhet të largohet nga Ukraina”, ish-komandanti i NATO-s:

"Rusia duhet të largohet nga Ukraina", ish-komandanti i NATO-s: Perëndimi duhet të përgatitet për luftë

Reagime të tjera janë mbajtur përsa i përket komenteve të bëra më herët nga ministrja e Britanisë së Madhe, Liz Truss se Rusia duhet të largohet nga e gjithë Ukraina.

Përshkallëzimi i dukshëm i qëllimeve ushtarake është mirëpritur si “qasja absolutisht e duhur” nga ish-zëvendës komandanti suprem i NATO-s në Evropë, gjenerali Sir Richard Shirreff.

“Duhet të ndiqet me burime të rëndësishme dhe duhet të bëhet në të gjithë aleancën, në tërësi,” thotë Sir Shirreff për BBC Radio 4’s Today.

Ish-komandanti ushtarak paralajmëroi se Putini mund të përgjigjet në mënyrë agresive, por argumentoi se ky përshkallëzim ishte i nevojshëm për të treguar se Perëndimi ishte serioz.

“Rasti më i keq është lufta me Rusinë. Duke u përgatitur për rastin më të keq, ka shumë të ngjarë të pengojë Putinin, sepse në fund të fundit Putini respekton forcën.”, tha Shirreff.

Britania e Madhe: Lufta në Ukrainë mund të zgjasë deri në dhjetë vite

Bota #perendim Lufte NATO Rusi Ukrainë.