Bota17 Mars 2022, 09:26

Sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, Bliken tregon kur do të hiqen: Putin të tërhiqet nga pushtimi i Ukrainës

Shkruar nga Pamfleti
Sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, Bliken tregon kur do të hiqen: Putin

Sanksionet ekonomike ndaj Rusisë, Bliken tregon kur do të hiqen: Putin të tërhiqet nga pushtimi i Ukrainës

Sekretari i Shtetit Antony Blinken është shprehur se ndalimi i pushtimit të Ukrainës, mund të mos mjaftojë që Rusia të përfitojë lehtësim nga sanksionet ekonomike që i janë vendosur nga perëndimi.  SHBA kërkon gjithashtu një garanci se nuk do të ketë kurrë një pushtim tjetër të tillë.

Në një intervistë me NPR, Blinken foli për sanksionet perëndimore që goditën rublën ruse, i çuan firmat globale të mbyllnin operacionet e tyre ruse dhe mbyllën tregun e aksioneve të Moskës.

Ai tha se shkëputja e pjesës më të madhe të ekonomisë ruse nga Perëndimi ka filluar të shkaktojë efekte afatgjata që “po rriten me kalimin e kohës”.

Ai këmbënguli se sanksionet e SHBA-së kundër Rusisë “nuk janë të dizajnuara për të qenë të përhershme” dhe se ato mund të “hiqen” nëse Rusia duhet të ndryshojë sjelljen e saj. Por ai tha se çdo tërheqje ruse duhet të jetë, “në fakt, e pakthyeshme”, në mënyrë që “kjo të mos ndodhë më, që Rusia të mos e marrë dhe të bëjë saktësisht atë që po bën brenda një viti ose dy ose tre vjetësh.”

Bota #pushtimi i Ukraines #Sanksionet ekonomike ndaj Rusisë Antony Blinken Vladimir Putin