Bota 5 Nëntor 2018, 10:06

Shpërthen politikani serb: Perëndimi na kërkon të mos i irritojmë shqiptarët

Shkruar nga Pamfleti
Shpërthen politikani serb: Perëndimi na kërkon të mos i

Shpërthen politikani serb: Perëndimi na kërkon të mos i irritojmë shqiptarët

Vendet e Perëndimit po i kërkojnë Serbisë të pezullojë një fushatë diplomatike, që me sukses arrin të ndikojë në vendet që kanë njohur Kosovën, duke anuluar vendimet e tyre.

Kjo, për Novosti, u konfirmua nga ministri i jashtëm Ivica Daçiç, i cili njoftoi të dielën se Grenada është vendi i nëntë që ka tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës.

“Pala shqiptare është ankuar tek Perëndimorët për mua dhe Perëndimi na kërkon që ta ndalojmë këtë, sepse kjo i irriton shqiptarët dhe dëmton dialogun, ndërsa lobimi i tyre për njohje të reja dhe anëtarësim në organizatat ndërkombëtare është në rregull”, u shpreh ministri Daçiç.

Të dielën, pas takimit me Peter David, Ministër i Punëve të Jashtme të Grenada komb ishullor në Amerikën Qendrore, tha se vendi ka anuluar të gjitha vendimet e mëparshme lidhur me statusin e Kosovës, që do të thotë njohjen e Kosovës si shtet të pavarur.

“Ky është një tjetër rezultat i madh, jo vetëm në kundërshtimin e pavarësisë së Kosovës, por në të kuptuarit e problemit, se ajo mund të zgjidhet vetëm nëpërmjet dialogut, dhe jo, siç është konsideruar se Kosova është çështje është zgjidhur”, tha Daçiç.

“Nëse Kosova me të vërtetë mendon se jam duke gënjyer, le të shohim se kush do të votojë për ta,” thotë  Daçiç.

Rajoni Ivica Daçiç