Aktualitet 1 Qershor 2019, 05:46

Sipas studiuesve nuk dobësoheni nëse nuk hani mëngjesin

Shkruar nga Pamfleti
Sipas studiuesve nuk dobësoheni nëse nuk hani mëngjesin

Sipas studiuesve nuk dobësoheni nëse nuk hani mëngjesin

Mëngjesi konsiderohet si vakti më i rëndësishëm i ditës, dhe shmangja e tij rrit rrezikun e zhvillimit të diabetit të tipit 2, sipas një studimi.

Ata që nuk hanë mëngjes janë 33% më të prirur për t’u prekur nga diabeti i tipit 2,sipas një analize në 100.000 njerëz.

Ekspertët besojnë se kjo ndodh sepse njerëzit që nuk hanë mëngjes, janë më të prirur që të hanë ushqime të shpejta gjatë ditës.

 

 

Liderja e studimit, Dr.Sabrina Schlesinger, e Qëndrës Diabetike Gjermane të Dusseldorf, tha se 30% e njerzve në të gjithë botën nuk konsumojnë mëngjes.

Për ironi, ata që më së shumti nuk e hanë mëngjesin janë obezë, sepse ata mendojnë se mosngrënia e mëngjesit do të ulë nivelin e kalorive të marra gjatë ditës.

Uncategorized dobsimi mëngjesin