Aktualitet 9 Tetor 2022, 11:55

Socialistët informohen më shumë nga televizionet, opozitarët nga Interneti

Shkruar nga Pamfleti

Socialistët informohen më shumë nga televizionet, opozitarët nga Interneti

Kështu, ndër votuesit që kanë si burim kryesor informacioni RTSH-në, gjasat janë 38% më të mëdha të jenë votues socialistë, se sa opozitarë (kur faktorizohen në analizë të dhënat demografike). Ndërsa në lidhje me televizionet private, gjasat janë 23% më të mëdha për votuesit socialistë.

Shkruan Eduart Zaloshnja

Nga sondazhet e shumta që kam zhvilluar vitet e fundit, jam në gjendje të kryej një analizë regresioni logjistik të ndërlidhjes statistikore mes gjasave të krahut të votimit dhe burimit kryesor të informacionit për zgjedhësit e thjeshtë. Nga analiza rezulton se kjo ndërlidhje është statistikisht domethënëse në të dyja krahët e spektrit politik.

Kështu, ndër votuesit që kanë si burim kryesor informacioni RTSH-në, gjasat janë 38% më të mëdha të jenë votues socialistë, se sa opozitarë (kur faktorizohen në analizë të dhënat demografike). Ndërsa në lidhje me televizionet private, gjasat janë 23% më të mëdha për votuesit socialistë.

Nga ana tjetër, ndër votuesit që kanë si burim kryesor informacioni Internetin, gjasat janë 20% më të mëdha të jenë votues opozitarë, se sa socialistë (kur faktorizohen në analizë të dhënat demografike).

Po si është shpërndarja e burimeve kryesore të informacionit për të gjithë votuesit socialistë dhe ata opozitarë? Dy tabelat e mëposhtme na japin përgjigjen më të fundit statistikore të kësaj pyetje.


Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI

Forum Eduart Zaloshnja Interneti media PD PS