Aktualitet14 Shtator 2018, 08:11

Studimi i fundit: Larja e shpeshtë e duarve po na sëmur, ja arsyeja

Shkruar nga Pamfleti
Studimi i fundit: Larja e shpeshtë e duarve po na sëmur, ja arsyeja

Studimi i fundit: Larja e shpeshtë e duarve po na sëmur, ja arsyeja

Ajo që kemi mësuar në fëmijëri është se duart duhen larë gjithmonë para se të ulemi në tryezë, pasi kemi ngrënë, pasi kemi prekur një papastërti apo kemi vizituar një vend etj. Por a e dini se nga studimet e fundit rezulton se larja e shpeshtë e duarve mund të na sëmura?

Pra sipas tij, ne duhet ta shmangim larjen e shpeshtë të duarve sepse kjo mund të ulë rezistencën tonë ndaj baktereve. Bakteret e shëndetshme qëndrojnë në lëkurën tonë. Kur lind një bakter, të tjerë hyjnë në lëkurë dhe nuk largohen. Gjithashtu larja dëmton lëkurën dhe e bën një njeri më të prekshëm ndaj sëmundjeve pasi largohen vajrat e shëndetshëm që prodhohen vetvetiu. Paralajmërimet tregojnë të bëjmë kujdes me higjienën e tepruar, por jo të justifikohemi nëse ulemi në tavolinë pa larë duart.

Shendeti