Showbiz 7 Qershor 2019, 05:46

Studimi tregon se vrapimi të shton jetën, ja sa vite më shumë jetojnë personat që bëjnë vrap çdo ditë

Shkruar nga Pamfleti
Studimi tregon se vrapimi të shton jetën, ja sa vite më

Studimi tregon se vrapimi të shton jetën, ja sa vite më shumë jetojnë personat që bëjnë vrap çdo ditë

Studimet e fundit kanë treguar se vrapimi jo vetëm shërben për të mbajtur formën e trupit, por edhe për zgjatjen e jetëgjatësisë.

Sipas studimit të ri nga Universiteti Shtetëror i Iowas, vrapimi për vetëm një orë mund t’ju zgjasë jetën deri në shtatë orë.

Hulumtuesit pohojnë se vrapimi për 60 minuta në javë është mënyra më efektive për zgjatjen e jetëgjatësisë. Pra, nuk ka fare rëndësi se sa gjatë apo sa shpejtë vraponi, dhe gjithashtu rreziku i vdekjes së parakohshme reduktohet deri në 40 për qind sapo të filloni vrapimin. Në krahasim me këto shifra, ecja dhe çiklizmi e zvogëlojnë atë rrezik me 12 për qind.

Lifestyle shton jetën Studim vrapimi