Politike27 Janar 2023, 15:40

Tabaku: SPAK të përcaktojë një prokuror special për zgjedhjet, s’mund të presim që FBI të zbulojë “elefantin”!

Shkruar nga Pamfleti
Tabaku: SPAK të përcaktojë një prokuror special për

Deputetja Jorida Tabaku është shprehur se SPAK duhet të përcaktojë një Prokuror special për zgjedhjet, duke shtuar se duhet përmirësuar çështja e Financimit të partive politike.

Tabaku shkruan në Facebook se Komisioni për reformën zgjedhore duhet të rregullojë çështjen e financimit të partive politike, që është një kërkesë e kahershme BE dhe partnerëve tanë strategjikë.

“SPAK duhet të përcaktojë një Prokuror Special për zgjedhjet dhe duhet rregulluar çështja e Financimit të partive politike. E para, fokus të veçantë në procesin e integrimit duke e shndërruar atë në proces gjithëpërfshirës. Detyra jonë është “Të Ndërtojmë Europën këtu!”. Ligji për rolin e kuvendit është një hap drejt gjithëpërfshirjes në shërbim të qytetarëve dhe një hop cilësor në procesin e integrimit.

E dyta, duke mikpritur kryetarin e ri të SPAK dhe duke i uruar punë të mbarë dua të shtoj një kërkesë në emër të PD. I kërkoj z. Dumani që për të luftuar realisht abuzimet me zgjedhjet dhe përdorimin e krimit për të ndërhyrë tek zgjedhjet, sikundër dhe dosjet 184 dhe 339; Përcaktimin e një Prokurori Special në SPAK për të hetuar krimet elektorale.

E treta, Komisioni për reformën Zgjedhore adHoc duhet të rregullojë çështjen e financimit të partive politike, që është një kërkesë e kahershme BE dhe partnerëve tanë strategjikë. Modele ka plot, nga Bashkimi Europian deri në SHBA. Ne, nuk mund të presim hetimet e FBI që të zbulojmë elefantin në dhomën tonë. Duhet të nxitojmë!”, shkruan Tabaku.

Politike SPAK tabaku