Presidenti kinez, Xi Jinping: Do të forcojmë kontrollin në internet - Bota
Bota22 Prill 2018, 21:25

Presidenti kinez, Xi Jinping: Do të forcojmë kontrollin në internet

Shkruar nga Pamfleti
Presidenti kinez, Xi Jinping: Do të forcojmë kontrollin në

Presidenti kinez, Xi Jinping: Do të forcojmë kontrollin në internet

Kina duhet të forcojë kontrollin e saj në internet për të siguruar përmbushjen e qëllimeve të sociale dhe ekonomike, duke cituar komentet e presidentit Xi Jinping, që nënvizoj një qëndrim të ashpër ndaj përmbajtjes në internet.

Sipas Xi Jinping, Kina ka shtrënguar gjithnjë e më shumë kontrollin e saj në internet, e shqetësuar për humbjen e influencës dhe kontrollit mbi një brez të ri që po ngre një kulturë të larmishme dhe të gjallë në internet.

“Pa sigurinë e internetit nuk ka siguri kombëtare, nuk ka stabilitet ekonomik dhe social dhe është e vështirë të sigurohet interesimi i masave më të gjera”, tha Xi. “Ne nuk mund ta lejojmë internetin të bëhet një platformë për shpërndarjen e informacionit të dëmshëm dhe nxitjen e problemeve me thashethemet e ndryshme”, shtoi ai në komentet e bëra në një konferencë të sigurisë kibernetike në Pekin, shtoi Xi Jinping.

Rregullatorët kinezë kanë sulmuar ashpër për përmbajtjen e medias, e cila po fiton forcë që nga viti i kaluar. Kina gjithashtu po kërkon të marrë rolin udhëheqës globalisht në rregullimin e internetit dhe teknologjinë më tërësi, e cila ka ardhur në një fokus të mprehtë mes një qëndrimi tregtar me Shtetet e Bashkuara dhe një garë armësh mbi teknologjinë.

 

Bota Interneti KIna Kontrolli Xi Jinping