Studentet gjejnë një mumje 2500 vjeçare, të braktisur në magazinat e shkollës! - Showbiz
Showbiz28 Mars 2018, 16:53

Studentet gjejnë një mumje 2500 vjeçare, të braktisur në magazinat e shkollës!

Shkruar nga Pamfleti

Studentet gjejnë një mumje 2500 vjeçare, të braktisur në magazinat e shkollës!

Arkeologët në Universitetin e Sidneit kanë zbuluar eshtrat e një mumje egjiptiane 2,500 vjeçare në një arkivol që ishte në ruajtje për 150 vjet.

Studiuesit tani po përdorin teknologji moderne për të studiuar eshtrat dhe shpresojnë të hedhin dritë të re mbi qytetërimin e lashtë.

“Ne jemi gati të fillojmë një projekt me të vërtetë të hollësishëm për të hetuar shkencërisht këto mbetje në arkivol dhe të kërkojmë një numër të madh pyetjesh”, tha dr. Jamie Fraser për ABC.

Hieroglifet në arkivol tregojne se ky i fundit është bërë për një priftëreshë të quajtur Mer-Neith-it-es, megjithatë, arkivolet jo gjithmonë mbajnë mbetjet për të cilat ata kishin për qëllim.

‘Një grabitës i varrit ka ardhur dhe i ka shkaterruar të gjitha duke u përpjekur të gjejë bizhuteritë dhe amuletat’, tha Dr Fraser. /PamfletiMAGAZINE

Researchers are using modern technology such as CT scans to study the artifact


Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë VIRAL në facebook : PAMFLETI
The remains are fragile and tools such as medical imaging are being used when in studying themAn scan of the inside of the coffin'A tomb robber has probably come in and rooted all the way through trying to find jewels and amulets,' Dr Fraser said"We are about to start a really detailed project to scientifically investigate these remains in the coffin and ask a whole bunch of questions," investigation lead Dr Jamie Fraser saidThe coffin along with three others owned by the Nicholson Museum, will be exhibited in a new museum on the university groundsArchaeologists at Sydney University have discovered the remains of a 2,500-year-old Egyptian mummy in a coffin that was in storage for 150 years

Kuriozitete Studentet gjejnë një mumje 2500 vjeçare të braktisur në magazinat e shkollës!