Aktualitet 9 Shkurt 2019, 09:44

Tregëtarët i ankohen Tabakut: Nuk ka xhiro, nuk ka shitje, deputetja jep zgjidhjen

Shkruar nga Pamfleti
Tregëtarët i ankohen Tabakut: Nuk ka xhiro, nuk ka shitje, deputetja

Tregëtarët i ankohen Tabakut: Nuk ka xhiro, nuk ka shitje, deputetja jep zgjidhjen

Deputetja e PD-së, Jorida Tabaku gjatë vizitës në zonën e “tregut  çam”, konstatoi se problem kryesor i qytetarëve ishte rënia e xhiros ditore, e cili sjell dhe pakësimin e të ardhurave.

Sipas Tabakut, qytetarët prej vitesh janë nën presionin e rritjes së taksave dhe uljes së kursimeve.  Ajo thotë se zgjidhja e vetme për të ndryshuar situatën është Partia Demokratike dhe plani i saj ekonomik.

 “Data 16 shkurt është preludi i kësaj qeverie, dita në të cilën bizneset e mbytura në lista borxhesh dhe gjoba tatimorësh duhet të bashkohen në protestën kundër monopoleve, taksave të larta dhe oligarkisë”, u shpreh ajo.

 

Postimi i Tabakut

Ndërsa vizitoja bizneset pranë rrugës së Kavajës dhe në zonën e “tregut çam” dëgjoja përherë të njëjtin shqetësim “Nuk ka njerëz, nuk ka xhiro, nuk ka shitje”. Të dëgjosh këtë shqetësim edhe në një nga zonat më të populluara dhe frekuentuara në qytet dhe të jetë refreni i mungesës “xhiros” së ngjashëm si tek shitësit e fruta perimeve ashtu edhe tek tregtarët e veshjeve është shqetësuese.

Qytetarët prej vitesh janë në kllapinë e frikshme të mos shpenzimeve, të uljes së kursimeve dhe rritjes së çmimeve ndërsa pagat bien. E vetmja rrugë që mund t’i japë hov kësaj sjellje është ajo e uljes së taksave dhe tatimeve ashtu që qytetarët të kenë më shumë për të shpenzuar më shumë. Alarmi që po kumbon gjithnjë e më fortë nga qytetarët dhe shitësit nuk po dëgjohet aspak nga një qeveri e mbyllur në dhomën e koncesioneve, ajo mendon të rrisë taksat për t’i mbytur shqiptarët me to ndërsa gjen në buxhetin e shtetit edhe gramën e fundit për ta koncesionuar.

Në 16 shkurt sipërmarrësit që janë të mbytur nga dhuna e vazhdueshme e taksidarëve, taksat e larta të qeverisë e që përditë shohin se si të ardhurat e tyre bien janë të ftuar në protestë. Për të gjithë ishte dhe është e patoletuershme që miliona euro të shpenzohen për koncesione ndërsa biznesi taksohet dhe mbyllet.

Duhet të luftojmë së bashku për të ndërtuar një qeverisje që është në funksion të qytetarëve, që siguron dhe garanton tregun e lirë dhe mirëqenien. Data 16 shkurt është preludi i kësaj qeverie, dita në të cilën bizneset e mbytura në lista borxhesh dhe gjoba tatimorësh duhet të bashkohen në protestën kundër monopoleve, taksave të larta dhe oligarkisë.

Aktualitet Jonida tabaku kriya ekonomike PD