Kosova21 Qershor 2019, 08:32

Tri kërkesat e BE-së për liberalizimin e vizave për Kosovën

Shkruar nga Pamfleti
Tri kërkesat e BE-së për liberalizimin e vizave për

Tri kërkesat e BE-së për liberalizimin e vizave për Kosovën

Për një vendim përfundimtar pozitiv për liberalizim të vizave nga shtetet anëtare të Bashkimit Evropian Kosovës i kërkohet t’i dëshmojë përpjekjet e vazhdueshme në sundimin e ligjit, migracionit dhe sigurisë, shkruan sot Gazeta “Zëri”.

Zyrtarë të Bashkimit Evropian (BE) po kërkojnë nga Kosova që t’i dëshmojë përpjekjet e saj të vazhdueshme në sundimin e ligjit, migracionit dhe sigurisë, në mënyrë që të përgatisë një kontekst pozitiv për vendimin përfundimtar të shteteve anëtare për liberalizimin e vizave.

Sipas tyre, procesi i vendimmarrjes në BE për vizat është në vazhdim e sipër, shkruan më tutje “Zëri”.

“Raporti i vitit 2019 ripohon mbështetjen e Komisionit Evropian për ta përfunduar këtë proces si çështje urgjente. U takon Shteteve Anëtare të BE-së që të përfaqësojnë Këshillin e BE-së së bashku me Parlamentin Evropian, për të marrë vendimin përfundimtar. Është e rëndësishme që Kosova t’i dëshmojë përpjekjet e saj të vazhdueshme në sundimin e ligjit, migracionit dhe sigurisë, në mënyrë që të përgatisë një kontekst pozitiv për vendimin përfundimtar të Shteteve Anëtare të BE-së”, thuhet në përgjigjen e Zyrës së BE-së në Prishtinë për vizat…/ZËRI

Prishtine kërkesat e BE liberalizimi i vizave për Kosovën Zyrtarët e Bashkimit Evropian