Aktualitet 9 Prill 2018, 11:22

Trupi ju paralajmëron 24 orë para një goditjeje, shenjat e fshehura që të gjithë duhet t’i dini

Shkruar nga Pamfleti
Trupi ju paralajmëron 24 orë para një goditjeje, shenjat e

Trupi ju paralajmëron 24 orë para një goditjeje, shenjat e fshehura që të gjithë duhet t’i dini

Në Suedi, rreth 30,000 njerëz marrin goditje çdo vit, një person çdo 17 minuta.

Fatmirësisht, hulumtimi mbi goditjen në tru ka filluar seriozisht të studiohet në vitet e fundit, por natyrisht ka mbetur shumë për të bërë.

Qelizat nervore të trurit janë të varur nga oksigjeni përmes një rrjeti të dendur të enëve të gjakut dhe goditjet shpesh ndodhin për shkak të një mpiksje gjaku që plotësisht ose pjesërisht bllokohet në një prej arterieve të trurit.

Gjatë një studimi, një në çdo pesë pacient që pësoi goditje në zemër kishte simptoma si këto, 24 orët e fundit:

Kushtojini vëmendje këtyre 8 karaktereve për të shpëtuar jetën tuaj.

Shendeti