Kulture11 Maj 2019, 01:57

Vargjet e ëmbla të Bukowskit: Njërës që njoha…

Shkruar nga Pamfleti
Vargjet e ëmbla të Bukowskit: Njërës që njoha…

Poezi nga: Charles Bukowski

Nga të gjithë shtretërit e hekurt në parajsë
i yti qe më i pamëshirshmi
e unë isha tym në pasqyrën tënde
dhe i ke shpëlarë flokët me ngjyrë të gjelbër,
por ti ishe grua e unë
çun, por çun tamam për një shtrat të hekurt
e tamam burrë për verë dhe
për ty.

Tash jam rritur,
mashkull tamam për të gjitha,
e ti je, ti
je
plakë
nuk je më aq e pamëshirshme,
tash shtrati yt i hekurt është
bosh.

Kulture