Sport22 Gusht 2018, 17:25

Vendimi i UEFA për VAR-in/ Teknologjia, një plus i madh për futbollin e drejtë!

Shkruar nga Pamfleti
Vendimi i UEFA për VAR-in/ Teknologjia, një plus i madh për

Zyrtare/Skënderbeu mbetet jashtë Europës, UEFA zbaton vendimin në fuqi

Organizata më e madhe botërore për sportin, UEFA po shqyrton mundësinë që të përdorë teknologjinë VAR edhe në Champions League…

“UEFA vazhdimisht po shqyrton mënyrat në të cilat mund të përmirësojë garat e saj dhe ne po shohim nga afër zbatimin e VAR-it, që aktualisht po gjykon në kampionate të ndryshme”,- thuhet në një deklaratë zyrtare.

“Ne ende shohim disa paqartësi në lidhje me zbatimin e VAR dhe mendojmë se është jashtëzakonisht e rëndësishme që fushëveprimi i aplikimit, interpretimi dhe mbështetja teknologjike janë të qarta për të gjithë, përfshirë spektatorët, dhe plotësisht të provuar.

“Zbatimi i VAR në një shkallë evropiane paraqet një numër vështirësish në fushat operative, logjistike dhe gjyqësore. Çdo vendim në këtë drejtim do të kërkonte vlerësim të kujdesshëm të zgjidhjeve dhe burimeve në dispozicion”.

Sport UEFA VAR